Povoljni krediti za poduzetnike s kamatom od 0,5 do 3,5%

Povoljni krediti za poduzetnike

ESIF zajmovi

Ministarstvo poduzetništva i obrta predstavilo je ESIF zajmove tj. programe mikro i malih zajmova za Hrvatske poduzetnike, a povoljni krediti su namijenjeni mikro, malim i srednjim poslovnim subjektima. Također i fizičkim osobama koje u trenutku podnošenja zahtjeva još nemaju registrirani vlastiti poslovni subjekt, ali ga u slučaju dobivanja zajma trebaju registrirati.

Povoljni krediti za poduzetnike se nude radi:

  • osnivanja obrta i trgovačkih društava
  • modernizacije i proširenja već postojećeg poslovanja
  • sazadržavanja postojećih te povećanja broja novih radnih mjesta
  • samozapošljavanja

Tri osnovne programske skupine financiranja:

  • Mikro investicijski zajmovi
  • Mikro zajmovi za obrtna sredstva
  • Mali zajmovi

Mikro zajmovi dijele se na mikro investicijske zajmove i mikro zajmove za obrtna sredstva. Program je namijenjen mikro i malim poduzetnicima. Namjena je financiranje osnovnih sredstava te financiranje trajnih obrtnih sredstava u programu za obrtna sredstva.

Maksimalni iznos je 25.000,00 EUR, a najmanji iznos 1.000,00 EUR. Kamatne stope kreću se u rasponu od 0,5% do 1,5% za investicije, odnosno za programe za obrtna sredstva od 1,5% do 3,5%, a ista se određuje s obzirom na indeks razvijenosti županije u kojoj se ulaže.

http://www.hamagbicro.hr/wp-content/uploads/2016/10/Vrijednosti-indeksa-razvijenosti-i-pokazatelja-za-izra%C4%8Dun-indeksa-razvijenosti-na-%C5%BEupanijskoj-razini-2013..pdf

Duljina otplate kredita je 5 godina uključujući maksimalni poček od 12 mjeseci, odnosno 3 godine za obrtna sredstva uključujući maksimalni poček od 6 mjeseci.

Program malih zajmova namijenjen je za investicije mikro, malim i srednjim poduzetnicima. Maksimalni iznos zajma je 50.000,00 EUR, a minimalni 25.000,01 EUR. Kamatne stope su u rasponu 0,5% do 1,5%, a ista se određuje prema principu indeksa razvijenosti županije u kojoj se ulaže. Duljina otplate je maksimalno 10 godina uz maksimalni poček 12 mjeseci. Instrumenti osiguranja su zadužnice uz vlasnika kao jamca otplate.

Zahtjevi za zajam se zaprimaju u odnosu na dan objave na službenim mrežnim stranicama HAMAG-BICRA, odnosno od 03. listopada 2016. godine. Rok važenja programa je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. prosinca 2020. godine.

Više saznajte na: http://www.hamagbicro.hr/mikrokreditiranje/

Posted on: 14. studenoga 2016., by :

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrCroatian